• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Productgroepen

  Filters
    LEDPLANET.NL - Donderdag 20 April 2023

    Verschillende lichtkleuren in Kelvin

    Als je op zoek bent naar nieuwe verlichting voor je huis, dan zal je waarschijnlijk al hebben gemerkt dat er veel verschillende soorten LED-lampen zijn. Een belangrijke factor die je in overweging moet nemen bij het kiezen van de juiste LED-lamp is de kleurtemperatuur, die wordt uitgedrukt in Kelvin. In dit artikel leggen we uit wat Kelvin eigenlijk betekent en welke verschillende lichtkleuren er beschikbaar zijn.

    Wat is Kelvin?

    Kelvin is een maateenheid die gebruikt wordt om de kleurtemperatuur van een lichtbron te bepalen. Het refereert naar de temperatuur van een zwarte straler, wat eigenlijk een denkbeeldige object is dat perfect zwart is en geen licht reflecteert. De kleurtemperatuur van een lichtbron wordt bepaald door de hoeveelheid straling die wordt uitgezonden, waarvan de verhouding tussen blauwachtig ('koud') en geelachtig ('warm') licht wordt gemeten in Kelvin.

    Welke verschillende kleurtemperaturen zijn er?

    De meest voorkomende kleurtemperaturen die LED-lampen kunnen bieden zijn:

    • 2700K (Warm Wit): Deze kleurtemperatuur creëert een gezellige en aantrekkelijke sfeer in huis. Ideaal voor woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes waar warmte en comfort worden gewaardeerd.
    • 3000K (Warm Neutraal): Een subtiele verandering ten opzichte van de warm witte kleur, deze kleurtemperatuur is populair in kantoren en commerciële omgevingen waar een natuurlijkere sfeer gewenst is.
    • 4000K (KoelWit): Een helderder, neutraler wit dat vaak wordt gebruikt in badkamers, keukens en werkruimtes. Het creëert een effect dat lijkt op daglicht.
    • 5000K (Koud Neutraal): Dit is een zeer heldere kleurtemperatuur die vaak wordt toegepast in ruimtes als operatiekamers en laboratoria. Het kan ook gebruikt worden in werkplaatsen en andere omgevingen die hoge mate van verlichting vereisen.
    • 6500K (Daglicht): Deze kleurtemperatuur wordt beschouwd als het dichtst in de buurt komen van natuurlijk daglicht.

    Welke kleurtemperatuur moet ik kiezen?

    Welke kleurtemperatuur je kiest hangt af van de toepassing van de verlichting en persoonlijke voorkeur. Als je moet kiezen tussen verschillende kamers, kun je overwegen om warmer licht te kiezen voor periodes van ontspanning en koeler licht voor meer functionele ruimtes.

    Conclusie

    LED lampen bieden veel verschillende mogelijkheden qua lichtkleuren. Of je nu op zoek bent naar warm, gezellig licht of fel en koud licht, er zijn tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Denk hierbij aan de toepassing en persoonlijke behoeften bij het maken van een keuze.

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »